Van der Sar is Rapid Wien dankbaar: 'Daardoor zijn we ook financieel gegroeid'

Van der Sar is Rapid Wien dankbaar: 'Daardoor zijn we ook financieel gegroeid'

Gepubliceerd: vrijdag 22 november 2019 om 14:15vr 22-11-2019 om 14:15

Edwin van der Sar is Rapid Wien dankbaar. In 2015 schakelde de Oostenrijkse club Ajax uit in de derde voorronde van de Champions League, waarna veel veranderde in Amsterdam.

Rapid Wien won over twee wedstrijden met 5-4 van Ajax, iets wat in Oostenrijk wordt gezien als één van de grootste successen in de recente voetbalhistorie. Voor Ajax was dat het moment om het roer om te gooien, zegt Van der Sar bij zijn bezoek aan de ECA in Wenen tegen Rapid-TV.

"Ik moet Rapid bedanken voor de nederlaag in de voorronde. Daarna hebben ons hele systeem, onze hele aanpak, onze academie en onze financiën veranderd. Daarna ging het gestaag omhoog", zegt de Ajax-directeur. "We waren niet gelukkig en hebben vol ingezet op jonge spelers, waardoor we ook financieel zijn gegroeid."

Wöber
De laatste Oostenrijker die in Amsterdamse dienst speelde, was Maximilian Wöber. Van der Sar: "Onze scouts kijken altijd naar spelers die geschikt zijn voor het Ajax-spel. Max is een geweldige, intelligente jongen. Helaas is het hem bij ons niet gelukt. Hopelijk heeft hij een mooie carrière."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws