PSV overleeft slotoffensief Heerenveen en boekt eerste zege in 49 dagen

24-11-2019 16:21 Laatste update: 16:24
174

PSV heeft zondag de eerste overwinning sinds 6 oktober geboekt. In het Philips Stadion was de ploeg van trainer Mark van Bommel nipt te sterk voor sc Heerenveen: 2-1. Steven Bergwijn was met twee goals de grote man.

Bergwijn maakte tegen Heerenveen, net als Donyell Malen, zijn rentree na blessureleed. In de weken die het duo miste, slaagde PSV er niet één keer in te winnen. Met Denzel Dumfries als aanvoerder en Lars Unnerstall onder de lat, trokken de Eindhovenaren de thuiswedstrijd tegen Heerenveen wél naar zich toe.

Na een kopbal op de paal van Nick Viergever opende Bergwijn in de zeventiende minuut de score. De aanvaller klopte Heerenveen-doelman Warner Hahn met een kiezelhard schot: 1-0. Tien minuten voor rust was het opnieuw raak en opnieuw liet Bergwijn zich fêteren. Door een knap schot in de lange hoek werd het 2-0.

Heerenveen, dat veel balverlies leed, wist daar weinig tegenover te zetten en kwam niet verder dan een gekeerd schot van Chidera Ejuke. In de tweede helft veranderde het spelbeeld: PSV kon het hoge tempo niet volhouden en Heerenveen maakte er een veel boeiendere wedstrijd van.

Dat resulteerde na 55 minuten in de aansluitingstreffer. Heerenveen-spits Jens Odgaard maakte ruimte voor zichzelf en passeerde Unnerstall met een op het oog houdbaar schot: 2-1. In de spannende slotfase, waarin Van Bommel geel kreeg van scheidsrechter Bas Nijhuis en de Friezen een slotoffensief ontketenden, viel uiteindelijk geen doelpunt meer, mede door de reflexen van Unnerstall.

Door de zege komt PSV op 27 punten uit 14 wedstrijden. Dat zijn er 11 minder dan koploper Ajax. Heerenveen is met 21 punten de nummer zeven van de Eredivisie.