Vermoedelijke opstelling: Ten Hag wijst nieuw defensief duo aan bij Ajax

Vermoedelijke opstelling: Ten Hag wijst nieuw defensief duo aan bij Ajax

27-11-2019 06:48
60

Ajax-trainer Erik ten Hag vangt het gemis van Joël Veltman en Daley Blind in het Champions League-duel met Lille op met Perr Schuurs en Edson Álvarez. Dat verwacht het Algemeen Dagblad.

Ten Hag vertelde op de persconferentie al dat hij de speelwijze intact wil houden. "Maar nu moet ik wel concessies doen, omdat we ons centrale verdedigingsduo niet kunnen opstellen. Toch wil ik zo weinig mogelijk aan de structuur van het elftal veranderen." De keuze voor Schuurs en Álvarez centraal achterin zou betekenen dat Lisandro Martínez gewoon op het middenveld staat.

Zakaria Labyad lijkt opnieuw de vervanger van de geblesseerde David Neres. Ten Hag voert daarmee ook voorin zo min mogelijk wijzigingen door. Daardoor blijft Klaas-Jan Huntelaar op de bank en speelt Donny van de Beek naast Martínez. Hakim Ziyech is de nummer tien. Achterin is Noussair Mazraoui naar verwachting op tijd fit.

Ajax en Lille trappen om 21.00 uur af in Noord-Frankrijk.

De vermoedelijke opstelling van Ajax: Onana; Mazraoui, Schuurs, Álvarez, Tagliafico; Van de Beek, Ziyech, Martínez; Labyad, Tadic, Promes.