'Frenkie was er nog toen ik daar speelde, je zag al dat hij echt gruwelijk was'

'Frenkie was er nog toen ik daar speelde, je zag al dat hij echt gruwelijk was'

Gepubliceerd: dinsdag 3 december 2019 om 15:41di 03-12-2019 om 15:41

Laatste update: dinsdag 3 december 2019 om 15:43di 03-12-2019 om 15:43

Zakaria Aboukhlal speelde in de jeugd bij Willem II en zag daar hoe Frenkie de Jong zich ontwikkelde tot een absolute topspeler. Aboukhlal, die nu onder contract staat bij AZ, was al snel onder de indruk van de middenvelder uit Arkel.

Aboukhlal keek met bewondering naar De Jong, die net als de vleugelaanvaller in de Tilburgse jeugd actief was. "Ik heb er negen jaar gespeeld en Frenkie was er nog toen ik daar speelde", zegt de AZ-aanvaller tegen Andy van der Meyde in Bij Andy in de Auto. "Je zag toen al wel dat hij echt gruwelijk was. Echt een goede lichting was dat, hoor."

De jeugdopleiding van Willem II produceerde in die tijd vaak talenten. Naast Frenkie de Jong speelde bijvoorbeeld ook Virgil van Dijk voor de Tricolores. "Toen ik daar (bij Willem II, red.) net kwam stond die opleiding echt hoog aangeschreven", vertelt Aboukhlal. "Daarna ging het wel wat minder, maar toen ik er speelde vond ik altijd dat we niet onderdeden in de jeugd voor PSV, bijvoorbeeld. We kregen geen pak slaag en we wonnen ook wel eens."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws