Van Galen weg bij AZ: Ik wilde wel blijven, maar ga niet mijn hand ophouden

Van Galen weg bij AZ: "Ik wilde wel blijven, maar ga niet mijn hand ophouden"

06-12-2019 18:55
61

Barry van Galen heeft aan NH Nieuws bevestigd dat hij is vertrokken bij AZ. Hij was dertien jaar lang scout van de Alkmaarders. Van Galen zegt tegen NH dat hij geen plezier meer had in zijn werkzaamheden. "Bij AZ is data bepalend en niet de scout."

Van Galen stond ruim 23 jaar onder contract bij AZ. In 2006 stopte hij met voetballen, waarna hij direct aan de slag ging als scout. Van Galen speelde ruim 250 wedstrijden in Alkmaar.

"Ik had graag de 25 jaar gehaald, maar op deze manier lukt dat niet. Ik baal heel erg, want ik ga via de achterdeur weg", laat Van Galen in een korte reactie weten. "Ik wilde wel blijven, maar ga niet mijn hand ophouden. Ik moet voldoening uit mijn werk halen."

Van Galen (49) speelde in zijn carrière ook voor Roda JC, NAC Breda en FC Haarlem. Met AZ bereikte hij de halve finale van de UEFA Cup. Daarin was Sporting Portugal in de blessuretijd van de verlenging net te sterk. Hij heeft één interland voor het Nederlands elftal achter zijn naam staan.

😔 | Barry van Galen is teleurgesteld over zijn vertrek bij AZ: "Ik baal heel erg, want ik ga via de achterdeur weg" #nhsport #az https://t.co/4cHtu8LIEb pic.twitter.com/ulUPAWwB3f

— NH Sport (@NHSport_) December 6, 2019