'Bij Feyenoord komt ieder woord naar buiten, in Eindhoven blijft het dan intern'

'Bij Feyenoord komt ieder woord naar buiten, in Eindhoven blijft het dan intern'

Gepubliceerd: zaterdag 7 december 2019 om 13:27za 07-12-2019 om 13:27

PSV zit in een slechte fase, maar rondom de Eindhovense club lijkt alles nog steeds rustig. In tegenstelling tot clubs als Ajax en Feyenoord, waar veel in de media terechtkomt in tijden van crisis, houdt PSV zo veel mogelijk binnenskamers.

Fred Rutten weet er alles van. De trainer werkte zowel bij PSV als bij Feyenoord en werd tot zijn verbazing in maart 2012 ter verantwoording geroepen na een nederlaag bij NAC Breda. Meer dan 100 supporters wachtten de spelersbus van PSV op. "Dat is niet iets dat bij de club past", zegt de oud-trainer tegen NRC. "Daarom was het ook zo'n rare ervaring."

Dat het nu zo rustig is bij PSV, ondanks de matige resultaten, verrast Rutten dan ook niet. "Naar buiten toe is het in Eindhoven altijd rustig", zegt de oefenmeester, die bij Feyenoord ook de andere kant van de medaille meemaakte. "Bij Feyenoord moeten er spanningsvelden zijn. Dat is ook vanuit de historie. Daar gedijt die club bij. Ieder woord komt naar buiten, in Eindhoven blijft dat allemaal intern. Daarin zit het grote verschil."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws