Stam: 'Soms helpen je carrière en je naam wel om een nieuwe baan te krijgen'

Stam: 'Soms helpen je carrière en je naam wel om een nieuwe baan te krijgen'

Gepubliceerd: dinsdag 10 december 2019 om 10:18di 10-12-2019 om 10:18

Jaap Stam denkt dat trainers die als spelers al naam gemaakt hebben in de voetballerij een grotere kans hebben op een baan bij een topclub dan managers die minder bekend zijn, maar goed presteren met hun teams.

Stam krijgt de vraag voorgelegd omdat hij zelf ook een naam heeft opgebouwd in de voetballerij. "Soms helpen je carrière en je naam wel om een bepaalde job te krijgen", geeft de gewezen verdediger eerlijk toe aan tafel bij Stadium Astro. "Je kan het zien bij Frank Lampard die Chelsea krijgt, of hoe het Steven Gerrard nu vergaat bij Rangers."

Trainers die eerder succesvol waren als speler krijgen volgens Stam ook vaker de tijd om een club naar hun hand te zetten. "Op het moment dat ze in juli ergens instappen krijgen ze de tijd om wat op te bouwen. Iemand als Gerrard doet het nu natuurlijk hartstikke goed bij Rangers, maar het helpt wel."

De oefenmeester, die onlangs ontslag nam bij Feyenoord, spoort clubs in de Premier League aan om verder te kijken dan hun neus lang is. "Ze pakken altijd een trainer die net ergens anders ontslagen is, maar clubs moeten niet altijd naar namen kijken. Soms helpt dat, maar het betekent niet altijd dat zo'n trainer het team ook beter kan laten spelen."

Lees meer over: Premier League

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws