Ten Hag: 'Heel frustrerend, daardoor valt een belangrijk element in ons spel weg'

Ten Hag: 'Heel frustrerend, daardoor valt een belangrijk element in ons spel weg'

Gepubliceerd: woensdag 11 december 2019 om 09:57wo 11-12-2019 om 09:57

Erik ten Hag concludeert dat het gemis van Quincy Promes, David Neres en Zakaria Labyad Ajax opbrak in het Champions League-duel met Valencia. De trainer van de Amsterdammers wil daar echter niet te lang bij stilstaan.

"Voorin missen we toch wat, dat is duidelijk in deze fase", zei Ten Hag op de persconferentie, geciteerd door Voetbal International. Op de vraag hoe groot het gemis precies was, raakte hij evenwel geïrriteerd. "Dat is weer een open deur. Het is duidelijk dat dit gemis groot is."

"Het is heel frustrerend, omdat ze allebei in dezelfde fase wegvallen", ging Ten Hag verder. "En daardoor valt een belangrijk element in ons spel weg: diepte. Als dan ook de eerste vervanger wegvalt, Labyad, dan komt er heel veel bij elkaar. Dat zit dus echt tegen. Maar nog steeds staat er een elftal dat goed is en een resultaat kan halen. Dat hebben we ook gezien, want zonder Promes, Neres en Labyad hebben we een degelijke pot op de mat gelegd en genoeg kansen gecreëerd."

De uitschakeling na de 0-1 nederlaag in de Johan Cruijff Arena is een streep door de rekening voor Ajax, dat wil aanhaken bij de Europese top. "Voor de Europese top moet je als club zijnde een nog grotere selectie samenstellen die competitief is, maar daar komen ook altijd problemen uit voort", stelt Ten Hag. "Maar als ik kijk naar dit team, dan denk ik zeker dat we kunnen wedijveren met alle grote teams van Europa."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws