Van Praag baalt: 'Verdiende hij niet. Bij Ajax werd het gepikt, bij Oranje niet'

Van Praag baalt: 'Verdiende hij niet. Bij Ajax werd het gepikt, bij Oranje niet'

Gepubliceerd: donderdag 12 december 2019 om 11:58do 12-12-2019 om 11:58

De manier waarop Hans van Breukelen en Bert van Oostveen beschadigd zijn geraakt bij de KNVB, ziet voorzitter Michael van Praag als de grootste teleurstelling tijdens zijn periode in Zeist. Dat vertelt Van Praag aan Voetbal International.

"Bij een club weet je dat er druk komt bij slechte resultaten. Bij Ajax keken ze me in de bestuurskamer niet meer aan als het minder ging. Ik dacht altijd dat dit bij de KNVB minder zou gelden", zegt de KNVB-voorzitter tegen VI. "We organiseren voor een miljoen leden 33 duizend wedstrijden per week en dat gaat uitstekend."

"Maar toen het Nederlandse elftal verloor, leek het wel alsof de hele bond niet meer deugde. Het is een les geweest. We waren niet gewend aan slechte resultaten, we wisten niet hoe we met een sportieve crisis moesten omgaan. Alle afdelingen hebben eronder geleden."

Van Praag vond dat het ver ging. "De manier waarop Danny Blind met de grond gelijk werd gemaakt... Dat verdiende hij niet. Het was best een goede visie dat een jonge trainer het op zeker moment zou overnemen. Bij Ajax deden we dat in het verleden al zo, zoals met Louis van Gaal die Leo Beenhakker opvolgde. Daar werd het gepikt. Bij Oranje niet."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Nederland Nederland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws