ADO-trainer staat er alleen voor: 'Ik wilde overslaan, maar ik ga hem toch helpen'

ADO-trainer staat er alleen voor: 'Ik wilde overslaan, maar ik ga hem toch helpen'

Gepubliceerd: donderdag 12 december 2019 om 13:23do 12-12-2019 om 13:23

Laatste update: donderdag 12 december 2019 om 15:26do 12-12-2019 om 15:26

Twee weken geleden had ADO Den Haag met Dirk Heesen en Edwin de Graaf nog twee assistenten van trainer Fons Groenendijk, maar na het opstappen van laatstgenoemde en de afwezigheid van De Graaf na een ruzie is Heesen alleen overgebleven. ADO heeft de hulp van Virgilio Teixeira ingeroepen.

De Haagse club verwelkomde zo nu en dan stagiair Teixeira op het trainingsveld, maar de gewezen verdediger is nu keihard nodig. "Ik wilde de donderdagtraining deze week eigenlijk een keertje overslaan", vertelt Teixeira tegenover het Algemeen Dagblad. De jonge trainer is verantwoordelijk voor Jong ADO Den Haag. "Ik wilde me focussen op mijn eigen ploeg, in aanloop naar de belangrijke competitiewedstrijd aanstaande zondag."

Toch besluit Teixeira om de helpende hand toe te steken en Heesen, die er anders alleen voor staat, uit de brand te helpen. "Ik ga alsnog naar de club om hem bij te staan", zegt de voormalig speler van ADO. "Ik zal ongetwijfeld bijgepraat worden over de situatie als ik op de club ben. Ik denk dat ze zich nu aan het beraden zijn op wat ze moeten doen. Volgens mij moeten er nog wat dingen besproken worden. Ik heb geen idee wat er precies gaat gebeuren."

Of Teixeira aangesteld wordt als vaste assistent weet hij dan ook nog niet. "Ik wil niet op de zaken vooruitlopen. De club zit sowieso in een hele lastige situatie. Op sportief vlak, met een hoofdtrainer die ontslag heeft genomen en nu met deze gebeurtenissen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws