Update: 'Heerenveen heeft beet en presenteert vrijdag concurrent voor Odgaard'

Update: 'Heerenveen heeft beet en presenteert vrijdag concurrent voor Odgaard'

17-12-2019 09:14 Laatste update: 19-12-2019 21:22
69

SC Heerenveen lijkt spoedig te kunnen beschikken over de Noorse spits Runar Espejord. Volgens berichtgeving in Noorwegen zijn de Friezen rond met Tromsø IL, de huidige werkgever van de 23-jarige aanvaller.

De Leeuwarder Courant meldde vrijdagavond al dat beide clubs een akkoord naderden. Aftenposten berichtte in navolging hierop dat er 'intensive forhandlinger' gaande waren: Tromsø zou circa vijf ton uit Friesland willen ontvangen voor Espejord, die nog tot eind 2020 onder contract staat. Volgens het lokale medium Nordlys hebben de huidige nummer zeven van de Eredivisie en de gedegradeerde nummer 15 van het voorbije Tippeligaen-seizoen elkaar inmiddels gevonden.

De transfer van Espejord lijkt nu – op enkele formaliteiten na – rond. Heerenveen was al langere tijd op zoek naar een extra centrumspits, aangezien het momenteel alleen Jens Odgaard voor die positie heeft. Ook Vitesse-aanvaller Thomas Buitink gold als kandidaat in het Abe Lenstra Stadion.

Update: SC Heerenveen heeft Runar Espejord binnen. De 23-jarige spits, die de concurrentie moet aangaan met Jens Odgaard, wordt vrijdagochtend om 10.00 uur gepresenteerd in het Abe Lenstra Stadion, meldt de Leeuwarder Courant. Naar verluidt betalen de Friezen vijf ton voor Espejord, die overkomt van Tromsø IL.

De Noor was het afgelopen seizoen goed voor vijf treffers in achttien duels voor zijn club.