L'Équipe: Memphis mogelijk naar VS voor operatie, streep door EK

L'Équipe: Memphis mogelijk naar VS voor operatie, streep door EK

17-12-2019 11:37 Laatste update: 12:55
57

Memphis Depay wordt waarschijnlijk deze week al geopereerd na het afscheuren van zijn voorste kruisband, meldt L'Équipe. De aanvaller van Olympique Lyon is op zoek naar een chirurg die hem gaat helpen en gaat mogelijk naar de Verenigde Staten voor zijn behandeling.

Volgens L'Équipe is Memphis zich momenteel aan het oriënteren over waar hij gaat revalideren en hoort hij verschillende experts aan. Het is niet zeker dat hij in Frankrijk blijft, omdat hij fan is van de Amerikaanse cultuur en mogelijk net als Zlatan Ibrahimovic in 2017 zijn revalidatieproces gaat afleggen bij specialist Freddie Fu in het Amerikaanse Pittsburgh. Olympique Lyon wil dat hij deze week al op de operatietafel ligt. 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fixed, done and stronger. Once again thank you for the support. We will enjoy my game togheter soon

Een bericht gedeeld door Zlatan Ibrahimović (@iamzlatanibrahimovic) op

L'Équipe meldt dat Memphis al zeker weet dat hij niet zal kunnen spelen tijdens het EK 2020 met Oranje omdat het 'onmogelijk is om in zo'n korte tijd weer fit te worden'. Er zijn veel voorbeelden van spelers die te snel wilden terugkeren na een dergelijke blessure. Radamel Falcao scheurde zijn kruisband af in januari 2014 en wilde alsnog deelnemen aan het WK die zomer, maar moest zijn terugkeer uiteindelijk uitstellen en had daarna twee jaar nodig om weer op niveau te komen.

Memphis is niet de enige Olympique Lyon-speler die afgelopen weekend zijn kruisband scheurde. Jeff Reine-Adélaïde heeft dezelfde blessure opgelopen en zal dinsdag een besluit nemen over waar hij zich gaat laten behandelen. Waarschijnlijk zal hij geopereerd worden door chirurg Bertrand Sonnery-Cottet, een bekende specialist in Frankrijk als het gaat om gescheurde kruisbanden.