Nieuwe assistenten Koeman: Stekelenburg en Van Nistelrooy aan de slag bij Oranje

Nieuwe assistenten Koeman: Stekelenburg en Van Nistelrooy aan de slag bij Oranje

17-12-2019 15:03 Laatste update: 16:04
35

Maarten Stekelenburg is per direct toegevoegd aan de technische staf van het Nederlands elftal. De 47-jarige trainer volgt Kees van Wonderen op als assistent van bondscoach Ronald Koeman. Ook Ruud van Nistelrooy wordt na het lopende clubseizoen tijdelijk aan de technische staf toegevoegd: hij heeft toestemming van PSV gekregen om de nevenfunctie vanaf de start van de voorbereiding op het EK te vervullen. 

"Het is een prachtige kans voor mij om als assistent-trainer deel uit te mogen maken van de staf van Oranje voor dit eindtoernooi", zegt Van Nistelrooy in het persbericht van de KNVB. "Een uitdaging die ik met beide handen aanpak, en ik zal er alles aan doen om bij te dragen aan een succesvol EK." Van Nistelrooy was eerder al assistent van Guus Hiddink en Danny Blind bij het Nederlands elftal.

Stekelenburg is al sinds augustus 2016 in dienst bij de KNVB als coach van Oranje O19. Eerder had hij ook Oranje O17 onder zijn hoede. "Na alle mooie jaren bij de KNVB-jeugdelftallen is dit natuurlijk een uitgelezen mogelijkheid op het hoogste niveau te werken. Ik kijk er naar uit om bij het Nederlands elftal aan de slag te gaan. Dat is een geweldige kans, zeker met het oog op het EK deze zomer", laat hij weten.

Reactie Koeman
Koeman prijst zich gelukkig met de opvolger van Van Wonderen, die begin deze maand plots opstapte. "Ik ken Maarten als een goede trainer en ben ervan overtuigd dat hij een uitstekende aanvulling is in onze technische staf. Natuurlijk heb ik hem aan het werk gezien bij Onder 17 en Onder 19. Zijn voetbalvisie sluit goed aan op die van het Nederlands elftal. Precies om die reden hebben we, samen met Nico-Jan Hoogma, ook intern gezocht voor de invulling van de vacature. Maarten past goed in ons team."

Ook voor de 43-jarige Van Nistelrooy heeft de bondscoach mooie woorden. "Ruud is een ambitieuze en gedreven jonge trainer. Zijn ervaringen als topvoetballer kunnen tijdens het EK waardevol zijn. Ik geloof erin jonge trainers, die dicht bij de spelers staan, een rol te geven." De staf van Koeman bestaat verder nog uit assistent Dwight Lodeweges, keeperstrainer Patrick Lodewijks en fysieke trainer René Wormhoudt.