Zieke Van Dijk ontbreekt bij Liverpool, Klopp kiest voor opvallende vervanger

Zieke Van Dijk ontbreekt bij Liverpool, Klopp kiest voor opvallende vervanger

18-12-2019 17:19 Laatste update: 17:26
7

Liverpool start woensdagavond om 18.30 uur de jacht op het wereldkampioenschap voor clubs. De winnaar van de Champions League moet het tegen Monterrey stellen zonder de zieke Virgil van Dijk.

De Engelse grootmacht stroomt in de halve finale in en speelt daarom vanavond in Qatar tegen het Mexicaanse Monterrey, de club van de afwezige Vincent Janssen. Liverpool moet het in die halve eindstrijd stellen zonder Van Dijk. De club meldt dat de centrale verdediger ontbreekt door ziekte. Eerder werd ook al bekend dat Georginio Wijnaldum verstek moet laten gaan.

Wedden

Meer odds

Jürgen Klopp kiest in Doha voor een opvallende vervanger voor Van Dijk. Jordan Henderson, van origine een middenvelder, speelt centraal achterin tegen de Mexicanen. Klopp heeft er daarnaast voor gekozen om meerdere basisklanten op de bank te houden. Zo zullen Trent Alexander-Arnold, Sadio Mané en Roberto Firmino niet vanaf het begin aan de aftrap verschijnen. James Milner, Xherdan Shaqiri en Divock Origi krijgen te kans om te laten zien wat ze kunnen.