Rekik doet Bosz pijn, Lyon spoelt Memphis-kater weg met aanvoerder Tete

Rekik doet Bosz pijn, Lyon spoelt Memphis-kater weg met aanvoerder Tete

18-12-2019 22:08
12

Karim Rekik heeft Peter Bosz pijn gedaan door de enige treffer te maken in het duel met Leverkusen. Aanvoerder Kenny Tete wist met Olympique Lyon eenvoudig door te bekeren.

Bayer Leverkusen – Hertha BSC 1-0
Peter Bosz nam het met zijn Bayer Leverkusen woensdagavond op tegen het Hertha BSC van Karim Rekik en Javairô Dilrosun. Bosz kon een thuiszege goed gebruiken in de strijd om de bovenste plekken, maar kwam in de eigen BayArena bedrogen uit. Leverkusen grossierde in balbezit en creëerde via Lucas Alario en Paulinho goede kansen in de eerste helft. Aan de andere kant hadden Dilrosun en Davie Selke het vizier nog niet op scherp staan voor de goal.

De ploegen zochten met een brilstand de kleedkamers op en het duurde even voor de eerste grote kans van het tweede bedrijf genoteerd werd. Die kans was wel meteen raak: een afgeslagen corner van Melvin Plattenhardt kwam via een aantal omwegen terecht bij Rekik, die de bal tegen de touwen wist te werken: 0-1. Vlak na de openingstreffer wist Rune Jarstein knap te redden op een poging van Kevin Volland. Een aantal minuten voor tijd werd een treffer van Paulinho afgekeurd wegens buitenspel en uiteindelijk wist Leverkusen niks meer te doen aan het doelpunt van Rekik, waardoor Hertha de punten meenam naar Berlijn.

Olympique Lyon – Toulouse 4-1
Slechts drie dagen na het langdurige wegvallen van Memphis Depay en Jeff Reine-Adélaïde moest Lyon weer aan de bak. Met aanvoerder Kenny Tete werd er in het kader van de Coupe de la Ligue gespeeld tegen Toulouse. Lyon startte wervelend aan de partij en kwam al vroeg via een solo van Bertrand Traoré op een 1-0 voorsprong. Jean Lucas wist een kwartier later de score te verdubbelen: 2-0. Er volgden nog een aantal kansen, maar met die tussenstand werden de kleedkamers opgezocht.

Vlak na rust keerde de spanning in de wedstrijd terug: Kouadio Kone deed wat terug voor Toulouse en maakte 2-1. Lang kon Toulouse niet genieten van de aansluitingstreffer, want tien minuten later was het opnieuw Traoré die doel wist te treffen: 3-1. Het verzet van Toulouse leek daarmee gebroken, en het duurde lang voordat er nog wat te juichen viel in het Parc Olympique Lyonnais. Uiteindelijk kon het publiek nog één keer op de banken, Martin Terrier zorgde vlak voor tijd voor het slotakkoord, waardoor Kenny Tete met een 4-1 overwinning tevreden terug kan kijken op zijn debuut als aanvoerder.