Van As schakelt advocaat in na ontslag: 'Het was donderslag bij heldere hemel'

Van As schakelt advocaat in na ontslag: 'Het was donderslag bij heldere hemel'

19-12-2019 07:04 Laatste update: 09:28
52

Jeffrey van As is het niet eens met ADO Den Haag over de vrijstelling van werkzaamheden als manager voetbalzaken bij de club. Hij heeft een advocaat ingeschakeld, omdat hij het oneens is met de beslissing van directeur Mo Hamdi.

"Het kwam als een donderslag bij heldere hemel", vertelt Van As tegen De Telegraaf. "In november hebben we met elkaar om de tafel gezeten met het hele management en de adviseurs Kees Jansma en Frans van Steenis en is gesproken over contractverlenging. Nu ineens wordt het op non-actief zetten van mij door ADO verkocht als 'schoon schip' maken."

De harde kern van ADO pleitte al langer voor het vertrek van Van As en liet dat aan de hand van een aantal spandoeken aan het adres van de manager voetbalzaken duidelijk weten. "Waarom worden die niet weggehaald?", is Van As verontwaardigd. "Het is mijn verantwoording dat ADO nu 17e staat, maar toen ik drie jaar geleden binnenstapte stond de club 18e en samen met Fons Groenendijk zijn we daarna als 11e, 7e en 9e geëindigd."

Vooral de bezuinigingen bij de club, waardoor er geen waardige vervangers voor de vertrokken Abdenasser El Khayati, Sheraldo Becker en Wilfried Kanon konden worden gehaald, zorgen volgens Van As voor de huidige situatie. "Je wordt in die positie gemanoeuvreerd en gaat er dan uit met pek en veren. Inderdaad ben ik de uitdaging aangegaan. Het lukt even niet, maar we hebben eerder bewezen de zaak te kunnen keren en dat wil ik nu weer doen."