Telstar 'schaamt zich kapot': 'De microfoons registreerden de woorden, vreselijk'

Telstar 'schaamt zich kapot': 'De microfoons registreerden de woorden, vreselijk'

19-12-2019 10:55
162

Bij Telstar heeft men met afschuw gereageerd op de racistische uitlatingen die door enkele supporters op de Noord-tribune zijn gedaan aan het adres van Ajax-keeper André Onana. De Witte Leeuwen gaan over tot actie.

Steef Hammerstein, commercieel directeur van Telstar, was op zijn zachtst gezegd 'not amused'. "Het bekende werk werd geroepen", zegt hij tegen De Telegraaf. "Van zwarte piet dit tot bananen zo. Het was verder in het stadion niet goed te horen, maar de microfoons achter het doel van Onana registreerden de woorden. Vreselijk gewoon, om je kapot te schamen. Wij hebben die onverlaten direct opgeroepen om te stoppen met de kwetsende uitlatingen."

Wedden

Meer odds

Bij monde van woordvoerder Dennis Bliek belooft Telstar er alles aan te doen om de daders te straffen. "Want dit hoort niet bij Telstar. Geloof me: we nemen de signalen van vanavond heel serieus. We gaan op basis van de televisiebeelden achter de daders aan en zullen hen stadionverboden opleggen. We willen dit soort mensen niet binnen onze muren hebben en treden keihard op."