Utrecht wint opnieuw van Groningen, blessure Bahebeck smet op bekersucces

19-12-2019 20:24
91

FC Utrecht heeft ten koste van FC Groningen de achtste finale van de KNVB Beker bereikt. De ploeg van trainer John van den Brom trok in het Hitachi Capital Mobility Stadion nipt met 0-1 aan het langste eind.

Bij de Groningers was assistent Adrie Poldervaart eindverantwoordelijke door de schorsing van Danny Buijs. Hij zag dat de bezoekers uit de Domstad al snel een grote mogelijkheid kregen. Gyrano Kerk omzeilde de buitenspelval, maar wist Sergio Padt niet te passeren. De doelman kreeg nog net zijn hand tegen de bal. Verder bood het eerste halfuur weinig spektakel. Pas daarna kregen beide ploegen weer wat kansen. Mark van der Maarel schoot over na een goede aanval van Utrecht.

Ook in de tweede helft was de eerste grote mogelijkheid voor de Domstedelingen. Kerk legde de bal panklaar voor Sander van de Streek, maar hij hielp de vrije schietkans om zeep. Niet veel later zag Kerk een stiftje worden weggekopt door Mike te Wierik. Nadat Jean-Christophe Bahebeck zich wéér moest laten vervangen met een blessure, brak Utrecht na 68 minuten wél de ban. Uitgerekend Issah Abbas, de vervanger van de spits, tikte binnen op aangeven van Kerk: 0-1.

Groningen moest in de slotfase komen. Doelman Maarten Paes van de bezoekers redde knap op een schot van Mo El Hankouri en keerde met een geweldige reflex ook een inzet van Romano Postema. Utrecht haalde daardoor opgelucht adem en vervolgt het bekeravontuur. De 0-1 zege is precies dezelfde uitslag als een kleine twee weken eerder in de competitie.