Ajax geeft drie contractverlengingen in twee jaar tijd: Dat geeft vertrouwen

Ajax geeft drie contractverlengingen in twee jaar tijd: "Dat geeft vertrouwen"

20-12-2019 11:54 Laatste update: 12:22
14

Noussair Mazraoui kwam vorig seizoen als een komeet, maar door blessureleed en de spectaculaire ontwikkeling van Sergiño Dest is hij niet meer zeker van een basisplaats bij Ajax. Leuk is anders, vindt Mazraoui.

Dat hij bij Ajax te maken heeft met concurrentie, is volgens Mazraoui volkomen logisch. "Ik heb mijn kans gegrepen toen Joël Veltman geblesseerd raakte en zo heeft Sergiño zijn kans gepakt toen ik wegviel", vertelt hij aan Ajax Life. "Dat ligt helemaal aan jezelf. Dat gevecht ben ik nog nooit uit de weg gegaan."

"Leuk is anders, maar soms moet je vechten in het leven", vervolgt Mazraoui. "Het is vechten of vluchten. Ik kies er altijd voor om te vechten. Dat hoort bij het voetbal: strijden voor je positie."

Mazraoui voelt veel vertrouwen bij Ajax. In maart van dit jaar werd zijn contract nog met één jaar verlengd, tot de zomer van 2022. "De laatste twee jaar heb ik mijn contract drie keer verlengd. Dat geeft vertrouwen. Daarmee zegt de club ook: je doet het goed. Anders word je niet beloond. Maar ik denk dat mijn snelle ontwikkeling de club toch ook wel een beetje heeft verrast."