LC: clubman Jansen heeft Heerenveen na half jaar al overtuigd en zal bijtekenen

LC: clubman Jansen heeft Heerenveen na half jaar al overtuigd en zal bijtekenen

24-12-2019 09:14
6

Johnny Jansen heeft slechts één seizoenshelft nodig gehad om de sc Heerenveen-leiding van zijn kwaliteiten te overtuigen. De 44-jarige clubman debuteert dit seizoen als hoofdtrainer, staat met de Friezen op plek acht in de Eredivisie en kan een contractverlenging tegemoetzien.

Jansen loopt al sinds 2012 rond bij Heerenveen en nam in april het stokje over van Jan Olde Riekerink. Dinsdag zal hij zijn verlengde verblijf officieel bekrachtigen met het zetten van zijn handtekening, meldt de Leeuwarder Courant. De aanstaande contractverlenging van Jansen volgt op het aanblijven van technisch manager Gerry Hamstra, die onlangs al bijtekende.

In Heerenveen is men meer dan tevreden over de bijdrage van de nieuwe hoofdtrainer. De club eindigde vorig seizoen nog in het rechterrijtje, liep de play-offs om Europees voetbal mis en kreeg te maken met veel bestuurlijke onrust. Inmiddels is het sentiment gekeerd in het Abe Lenstra Stadion: Heerenveen speelt attractief, herkenbaar voetbal en ligt weer op koers het toetje na afloop van speelronde 34.