Valverde over eerste maanden De Jong: 'Meer geven, vooral in de laatste meters'

Valverde over eerste maanden De Jong: 'Meer geven, vooral in de laatste meters'

24-12-2019 13:45
42

Ernesto Valverde is tevreden over de nieuwelingen in zijn selectie. De oefenmeester van FC Barcelona gaat in op de eerste maanden van onder meer Frenkie de Jong en Antoine Griezmann bij de club.

Frenkie de Jong speelde zich moeiteloos in de ploeg bij de Spaanse kampioen na zijn overstap van Ajax. Valverde bleek in eerste instantie niet kapot te zijn van De Jong, maar ziet dat de talentvolle middenvelder het goed heeft gedaan in zijn eerste periode. "Frenkie speelt met veel vertrouwen en inzet en presteert op een goed niveau. Maar hij kan ons nog steeds meer geven, vooral in de laatste meters", aldus Valverde op de clubwebsite.

Naast De Jong was Griezmann afgelopen zomer de andere topaankoop. En ook de Fransman stemt zijn trainer tot tevredenheid. "Hij heeft het niet alleen in zich om te scoren, maar ook om hard te werken. We zijn erg blij met het hem."

De minder grote aankopen Junior en Neto kwamen tot nog toe minder in actie in de hoofdmacht van Barça, maar maken wel een goede indruk. "Ze presteren zoals verwacht. Toen Junior Jordi Alba moest vervangen, deed hij het goed en Neto is er altijd klaar voor. Hij heeft een hoog concurrentieniveau", aldus Valverde.