Valverde laakt weggestuurde De Jong: 'Rode kaart heeft ons veel pijn gedaan'

Valverde laakt weggestuurde De Jong: 'Rode kaart heeft ons veel pijn gedaan'

05-01-2020 07:29
56

Ernesto Valverde is 'not amused' over Frenkie de Jong en zijn rode kaart. De oefenmeester van FC Barcelona ziet de uitsluiting van de Nederlander als het sleutelmoment in het dure puntverlies tegen stadsgenoot Espanyol.

Barcelona leek lange tijd op een overwinning af te stevenen, maar een kwartier voor tijd sloeg het noodlot toe voor De Jong, die zijn tweede gele kaart voorgeschoteld kreeg. Een belangrijk keerpunt in de wedstrijd volgens Valverde. "We hadden de wedstrijd onder controle en waren dicht bij de 1-3. Maar de rode kaart van De Jong heeft ons veel pijn gedaan. Er kwam steeds meer ruimte in de slotfase en dat was in ons voordeel, maar Espanyol kreeg weer nieuwe energie door de rode kaart van De Jong", vertelde hij op de persconferentie na afloop.

De Spaanse oefenmeester laakt daarnaast zijn ploeg, die de wedstrijd maar niet wist te beslissen. "We hadden de wedstrijd moeten beslissen, maar zij maakten op het laatste moment nog een goal." Ook Luis Suarez, die met een goal en assist een puike pot speelde, baalt van de rode prent. "Het is lastig met tien man, want de tegenstander groeide weer in de wedstrijd, zeker in eigen huis", zegt de Uruguyaan, die overigens de rode kaart niet als excuus wil gebruiken. "Wij zijn wel de kampioen en moeten met dit soort situaties om kunnen gaan."