Problemen voor De Ligt: verdediger wordt opnieuw gepasseerd door Sarri

Problemen voor De Ligt: verdediger wordt opnieuw gepasseerd door Sarri

06-01-2020 14:06 Laatste update: 14:19
153

Matthijs de Ligt is maandagmiddag opnieuw gepasseerd door Maurizio Sarri. Merih Demiral krijgt de voorkeur boven de Nederlandse verdediger.

Juventus neemt het maandagmiddag in eigen huis op tegen Cagliari, de nummer zes in de Serie A. Sarri kiest opnieuw voor een centrum bestaande uit Demiral en Leonardo Bonucci. Het is de vijfde wedstrijd van Juventus op rij waarin De Ligt gepasseerd wordt ten faveure van zijn Turkse collega. 

Sarri sprak op de persconferentie voorafgaand aan het treffen al over de huidige situatie centraal achterin bij De Oude Dame. "Matthijs had problemen met zijn schouder en zijn banden, het was een moeilijke periode voor hem. Zeker na juist al zo veel gespeeld te hebben. Demiral was in vorm, dus dat gaf ons de kans De Ligt rust te gunnen", lichtte de Italiaanse oefenmeester toe. Op dat moment was er nog niks bekend over zijn keuze voor de wedstrijd van zaterdagmiddag, maar Sarri ziet dus geen reden om zijn huidige centrum te veranderen.

Naast het passeren van De Ligt ruimt Sarri ook geen plek in voor Gonzalo Higuaín, de Argentijnse goalgetter neemt plaats op de bank, waardoor zijn landgenoot Paulo Dybala het spitsenduo vormt met Cristiano Ronaldo. Daarnaast lijkt de oefenmeester te willen gaan voor een aanvallende aanpak. Juan Cuadrado fungeert op papier als de rechtsback.

Volledige opstelling Juventus: Szczęsny; Alex Sandro; Demiral; Bonucci; Cuadrado; Matuidi; Pjanič; Rabiot; Ramsey; Ronaldo; Dybala