Babel kreeg Ajax-nieuws mee: 'Die vacature is mij op mijn lijf geschreven'

Babel kreeg Ajax-nieuws mee: 'Die vacature is mij op mijn lijf geschreven'

10-01-2020 09:34
34

Ryan Babel staat te popelen om weer in actie te komen voor Ajax. De Amsterdamse club zal de 33-jarige aanvaller, die op huurbasis overkomt van Galatasaray, vrijdag presenteren. Het wordt zijn derde periode in de hoofdstad.

Babel moet trainer Erik ten Hag meer opties geven in de voorhoede. "Ik las dat de trainer door de blessures van Quincy Promes, David Neres en Zakaria Labyad op zoek was naar spelers die in het systeem passen en er direct konden staan, omdat men niet wist hoelang de blessures zouden duren", reageert hij in gesprek met De Telegraaf.

"Die vacature was mij door mijn opleiding en eerdere periodes bij Ajax, plus mijn fitheid, op het lijf geschreven. Ik kan onmiddellijk helpen. (...) We hebben fantastische voetballers. Dus ik kijk ernaar uit om te beginnen."

Babel wil Ajax helpen om 'kampioen te worden en ver te reiken in Europa'. "Het zou mijn derde landstitel met Ajax zijn, de 35e van de club, en daar wil ik een grote bijdrage aan leveren. Dan is mijn huurperiode geslaagd. Maar het seizoen is nog lang. Er kan nog van alles gebeuren, dus moeten we keihard gaan werken om onze voorsprong vast te houden."