'Als ik geïnteresseerd ben en Ajax gaat er financieel op vooruit, zien we het wel'

'Als ik geïnteresseerd ben en Ajax gaat er financieel op vooruit, zien we het wel'

11-01-2020 08:04
29

Nicolas Tagliafico wordt met veel clubs in verband gebracht, maar is desondanks niet bezig met een vertrek bij Ajax. Afgelopen zomer stond hij hoog op de lijst bij Atlético Madrid.

Tagliafico werd voor vier miljoen euro opgehaald bij het Argentijnse Independiente. Hij speelt inmiddels al twee jaar in Amsterdam en paste zich vanaf zijn eerste wedstrijd tegen Feyenoord moeiteloos aan.

Al na een half jaar kon Tagliafico hogerop, maar hij besloot te blijven. Hij verlengde afgelopen zomer zijn contract met een jaar. "Ik zal nooit zeggen dat ik weg wil. Als er een club komt waar ik geïnteresseerd in ben en als mijn club er ook financieel op vooruit gaat, dan zien we het wel", vertelt Tagliafico aan FOX Sports.

Mogelijk heeft Ajax met Lisandro Martínez al een vervanger in huis. De Argentijn (21) wordt vooralsnog gebruikt op het middenveld, maar kan na de winterstop zomaar achterin staan door de absentie van Daley Blind. "Centrale verdediger is een positie die me goed bevalt. Ik heb nu ook ervaring als middenvelder."

"Ik moet deze positie beter leren kennen en nog beter worden, want het is een positie die me niet op het lijf geschreven is. Maar ik heb het gevoel dat ik dit wel onder de knie kan krijgen."