PEC wil weer op natuurgras spelen: 'Kunnen morgen beginnen, bij wijze van spreken'

PEC wil weer op natuurgras spelen: 'Kunnen morgen beginnen, bij wijze van spreken'

Gepubliceerd: woensdag 15 januari 2020 om 11:12wo 15-01-2020 om 11:12

PEC Zwolle overweegt om het kunstgrasveld in het MAC3Park Stadion in te ruilen voor een natuurgrasveld. Voorzitter Adriaan Visser bevestigt dat de club het liefst deze zomer al over wil stappen.

De huidige nummer 15 van de Eredivisie sprak eerder al de wens uit om weer op natuurgras of op hybride gras te gaan spelen en is al volop bezig met de voorbereidingen voor de operatie. "We hebben al een begroting klaarliggen en we kunnen er morgen aan beginnen, bij wijze van spreken", aldus Visser is gesprek met RTV Focus Zwolle.

De voorzitter spreekt echter van een 'complexe' operatie: als de huidige kunstgrasmat verdwijnt, moet het eerste elftal buiten het stadion kunnen trainen en moeten de dames- en jeugdelftallen ook elders terecht kunnen. "Het grootste struikelblok waar we op dit moment tegenaan lopen is dat we op zaterdag wedstrijden moeten voetballen met onze jeugdteams. We krijgen hoogstwaarschijnlijk ook een O21-team, dat redelijk aan de top komt de voetballen. Daar moeten we een plek voor kunnen vinden, dat kan niet op het Be Quick-terrein (waar meerdere PEC-teams trainen, red.)."

PEC is niet de eerste Nederlandse profclub die afstand doet van zijn kunstmatige ondergrond. Almere City en RKC Waalwijk stapten al over naar natuurgras en ook ADO Den Haag gaat binnenkort weer een 'echt' veld aanleggen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws