Gerbrands: 'Het ontslag van Van Bommel bij PSV duurde anderhalf uur'

Gerbrands: 'Het ontslag van Van Bommel bij PSV duurde anderhalf uur'

Gepubliceerd: woensdag 15 januari 2020 om 12:33wo 15-01-2020 om 12:33

Toon Gerbrands noemt de kentering van PSV 'bizar'. PSV begon het seizoen uitstekend, maar zakte daarna door het ijs. Dat leverde uiteindelijk het ontslag van Mark van Bommel op.

"We sloten het seizoen af met 83 punten. Normaal gesproken word je daar kampioen mee, maar nu dus niet", zegt de algemeen directeur van PSV op de nieuwjaarsreceptie. "We moesten ons plaatsen voor de Champions League. Dat lukte niet, maar wel voor de Europa League. Na negen wedstrijden in de competitie stonden we bovenaan en ook in de Europa League stonden we na twee duels bovenaan. Het bizarre is dat je daarna alles verspeelt in een week of acht à negen. Dat heb ik nog nooit eerder meegemaakt. Dan kom je in de spagaat terecht."

Fans wezen al snel naar Van Bommel en riepen om zijn ontslag. Gerbrands heeft dat op het laatste moment afgehouden. "Je doet er met elkaar alles aan om iets te betekenen. Op een gegeven moment werken de wetten van de topsport tegen je. Dan kom je in de spagaat van presteren en een icoon als Van Bommel, want dat blijft hij altijd. Ik zag ook de worsteling bij de supporters, PSV en journalisten. Het is verschrikkelijk moeilijk om mee te maken. Tegen PEC Zwolle zagen we spandoeken. Voor ons was de grens bereikt qua prestaties."

Het ontslaan van Van Bommel nam aanvankelijk veel tijd in beslag. "Ik heb in de achttien jaar dat ik in het betaalde voetbal zit drie trainers ontslagen. Twee keer duurde het een kwartier, maar met Van Bommel anderhalf uur. In de avond hebben we ook nog gesproken. Op 2 januari stuurde hij nog een berichtje om ons het beste te wensen voor 2020. Daar reageren we ook op een bepaalde manier op. We hebben veel met elkaar meegemaakt, dus de nazorg is er op onze manier ook."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws