Drie Nederlanders opgenomen in UEFA.com fans' Team of the Year 2019

Drie Nederlanders opgenomen in UEFA.com fans' Team of the Year 2019

Gepubliceerd: woensdag 15 januari 2020 om 13:36wo 15-01-2020 om 13:36

Laatste update: woensdag 15 januari 2020 om 13:42wo 15-01-2020 om 13:42

Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt en Virgil van Dijk zijn door de UEFA opgenomen in het UEFA.com fans' Team of the Year 2019. Meer dan twee miljoen fans brachten hun stem uit.

De Jong en De Ligt gooiden met Ajax hoge ogen en wisten de halve finale van de Champions League te bereiken. Daarin was Tottenham Hotspur net te sterk. De Jong en De Ligt verdienden door hun ijzersterke optredens in Europa een transfer naar de Europese top. De Jong verkaste voor 75 miljoen euro naar FC Barcelona en De Jong maakte voor datzelfde bedrag de overstap naar Juventus.

Van Dijk wist met Liverpool de Champions League zelfs te winnen door Tottenham in de finale te verslaan. De aanvoerder van het Nederlands elftal lijkt nu al onmisbaar voor de ploeg van Jürgen Klopp. Daarnaast is hij hét gezicht van de wederopstanding van het Nederlands elftal. 

Het Team of the Year bestaat voor een groot deel uit spelers van Liverpool. Naast Van Dijk zijn ook Alisson Becker, Trent Alexander-Arnold, Andy Robertson en Sadio Mané in het elftal opgenomen. Ook Kevin De Bruyne (Manchester City), Lionel Messi (FC Barcelona), Cristiano Ronaldo (Juventus) en Robert Lewandowski (Bayern München) zitten erbij.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws