Zoet moet drie keer vissen bij Utrecht-debuut, spektakelstuk in Zwolle

17-01-2020 21:50 Laatste update: 18-01-2020 13:51
145

PEC Zwolle en FC Utrecht zijn de tweede seizoenshelft begonnen met vuurwerk. Een spektakelstuk in Zwolle eindigde uiteindelijk in 3-3. Bij Utrecht maakte Jeroen Zoet zijn debuut.

Zwolle liet zich in de openingsfase nadrukkelijk gelden, maar naderhand trok Utrecht het initiatief meer naar zich toe. Na ruim twintig minuten spelen mocht Utrecht aanleggen voor een strafschop omdat een speler van PEC hands maakte na een corner. Simon Gustafson schoot daaruit de 0-1 binnen voor zijn ploeg.

Niet veel later was het alweer gelijk. Een lange bal van Gustavo Hamer werd volledig verkeerd ingeschat door Mark van der Maarel, waarna Mike van Duinen de 1-1 achter Zoet kon werken. Utrecht domineerde, liet voor rust kansen op 1-2 liggen en kwam ook sterker uit de theepauze. Echter was het PEC dat tegen de verhouding in op voorsprong kwam. Kenneth Paal speelde zichzelf knap vrij en schoot vervolgens de 2-1 achter Zoet.

Utrecht was veruit de betere ploeg en kreeg ook de beste kansen, maar de ploeg van John van den Brom sprong slordig om met de kansen. Léon Guwara miste en ook Gustafson had het vizier niet op scherp staan. Zoet voorkwam even later de 3-1 van PEC. Even later deed hij dat opnieuw.

Twintig minuten voor tijd kwam Utrecht alsnog verdiend op gelijke hoogte door Gyrano Kerk. Het leek erop dat de wedstrijd in het Mac3Park Stadion zou eindigen in een 2-2 gelijkspel, maar kort voor tijd zorgde Issah Abass voor de Utrecht-voorsprong na een geniale pass van invaller Urby Emanuelson. De supporters van Utrecht die dachten dat de winst binnen was kwamen bedrogen uit: een minuut voor tijd bepaalde Yuta Nakayama de eindstand op 3-3.