Cambuur verliest voor tweede keer op rij, doelpuntenregen in Rotterdam

17-01-2020 22:06 Laatste update: 22:41
53

SC Cambuur heeft ook de tweede wedstrijd na de winterstop verloren. Na de 1-2 thuisnederlaag tegen FC Volendam van vorige week ging de ploeg van Henk de Jong kopje onder bij laagvlieger TOP Oss.

TOP Oss - Cambuur 3-2
De meeste doelpunten vielen al voor de rust in Oss. Cambuur werd in het zadel geholpen door Henk Dijkhuizen, die al na zeven minuten spelen in z'n eigen doel schoot. TOP kwam vervolgens langszij door een benutte strafschop van Philippe Rommens en twee minuten later werd het zelfs 2-1 door Rick Stuy van den Herik. Robert Mühren maakte voor de rust echter alweer gelijk.

TOP en Cambuur hielden elkaar in de tweede helft in evenwicht. De ploeg van De Jong kreeg in de beginfase de grootste kansen, maar TOP kwam na een uur toch weer op voorsprong. Van den Herik maakte zijn tweede. Daar bleef het uiteindelijk bij in Oss. Jong Ajax kan aankomende maandag de koppositie overnemen van Cambuur.

Almere City - De Graafschap 0-2
De Graafschap heeft in de strijd om promotie uitstekende zaken gedaan. Op Almere City werd een 0-2 overwinning geboekt. Ralf Seuntjens was opnieuw beslissend voor de ploeg van Mike Snoei. Javier Vet zorgde vlak voor rust voor de voorsprong. In de slotfase van de wedstrijd maakte Seuntjens er 0-2 van.

De Graafschap klimt naar plek drie en staat in punten gelijk met Jong Ajax, dat tweede staat. De achterstand op koploper Cambuur is nog maar twee punten.

Excelsior - Telstar 3-3
Excelsior en Telstar hebben een zenuwslopende wedstrijd geëindigd in een 3-3 gelijkspel. Telstar kwam na een kwartier op voorsprong door Shayne Pattyname, die op schitterende wijze zijn eerste goal voor de ploeg van Andries Jonker maakte. Telstar kon lang van de voorsprong genieten in Kralingen, maar Excelsior kantelde de wedstrijd in de tweede helft. Elias Ómarsson maakte na de rust gelijk en zette even later zelfs de 2-1 op het scorebord.

De wedstrijd barstte in een tijdsbestek van zes minuten volledig uit zijn voegen. Reda Kharchouch zette na 65 minuten de 2-2 op het scorebord. Door een eigen goal van de 35-jarige Frank Korpershoek werd het vervolgens 3-2 voor Excelsior, maar Glynor Plet maakte een minuut later alweer 3-3. Beide ploegen hadden kansen op meer, maar maakten die niet af.

FC Volendam - Jong PSV 4-2
FC Volendam blijft meedoen om de bovenste plekken in de Keuken Kampioen Divisie en heeft na de knappe overwinning op Cambuur ook gewonnen van Jong PSV. Het werd 4-2. Jong PSV legde in Volendam een uitstekende wedstrijd op de mat, maar kwam toch op achterstand. Franco Antonucci haalde na dertien minuten vernietigend uit en zette de 1-0 op het scorebord. Jong PSV moest ruim een uur met tien man spelen na rood voor Maxime Soulas, maar kwam toch op voorsprong.

Het Amerikaanse talent Richie Ledezma maakte voor de rust gelijk en zette in de tweede helft Jong PSV op voorsprong. Volendam wist echter orde op zaken te stellen, kwam op gelijke hoogte en trok in de slotfase de overwinning naar zich toe door twee keer toe te slaan in de slotfase.