Niet verrast door Ajax-terugkeer: 'Ik las dat Overmars versterking zocht'

Niet verrast door Ajax-terugkeer: 'Ik las dat Overmars versterking zocht'

Gepubliceerd: vrijdag 17 januari 2020 om 23:17vr 17-01-2020 om 23:17

Ryan Babel wist al langer van de belangstelling van Ajax en zag een tweede terugkeer in Amsterdam direct als optie. Niet alleen vanwege de financiële problemen bij Galatasaray, maar ook met het oog op het aankomende EK.

"Het begon een beetje in december. De reden vanuit Ajax was duidelijk. Voor mij was het ook meteen een mogelijkheid. Het was afwachten wat Galatasaray ervan vond, omdat zij financieel problemen hebben. Daar kon ik ze bij helpen", zegt Babel bij Inside Ajax op Ziggo Sport.

Babel is niet verrast dat Ajax hem benaderde. "Niet helemaal. Voor er contact was las ik een interview met Overmars waarin hij zei dat ze versterking zochten: iemand die er meteen kon staan en geen aanpassingstijd nodig had. Dan blijft er heel weinig over. Aan de meeste spelers die er meteen staan hangt een prijskaartje. Ik was vrij goedkoop. Dat was voor mij vrij duidelijk."

"Je hebt met clubs te maken. Galatasaray is een heel grote club. Bij wijze van spreken het Ajax van Turkije. Zo'n stap was voor mij belangrijk, omdat we een een moeizaam half jaar hebben gedraaid. Ik wilde niet nog zo'n half jaar, want het EK is voor mij een laatste mogelijkheid om op een eindtoernooi te spelen."

"Of dat de doorslag gaf? Ja. Ik kom in een team terecht dat in vorm is, goed voetbal speelt zoals ik het geleerd heb. Dat helpt mij in m'n vorm. Hopelijk kan ik in vorm binnenkomen bij het Nederlands elftal."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws