Beroerd Utrecht heeft verlenging en geluk nodig om Eindhoven opzij te schuiven

21-01-2020 23:17 Laatste update: 23:20
95

FC Utrecht heeft pas in de verlenging een blamage bij FC Eindhoven weten te voorkomen. De Domstedelingen stonden lang met 1-0 achter in het Jan Louwers Stadion, maar door een goal van Issah Abass na zestig minuten en de winnende goal van Jean-Christophe Bahebeck in de verlenging verzekerde Utrecht zich toch nog van een plekje bij de laatste acht.

Het duel in de Lichtstad was voor Jeroen Zoet, keeper van Utrecht, een terugkeer in de stad waar hij nog altijd onder contract staat. Zoet zal geen goede herinneringen overhouden aan de comeback, want door een inschattingsfout van zijn kant kwam de eerstedivisionist op voorsprong. Samy Bourard kwam door over rechts en wist de korte hoek naast Zoet te vinden: 1-0.

Een hard gelag voor Utrecht, dat slecht speelde en in de eerste helft geen aanspraak mocht maken op een doelpunt. Na de rust kwam de ploeg van trainer John van den Brom beter in de wedstrijd. De goal van Eindhoven-keeper Ruud Swinkels kwam onder vuur te liggen en het was Issah Abass die met nog een half uur op de klok de gelijkmaker in de netten prikte.

Waar een furieus slotoffensief van Utrecht in de lijn der verwachtingen lag, was Eindhoven in de slotfase het dichtst bij de voorsprong. Kaj de Rooij raakte de lat en deed Utrecht daarmee goed wegkomen, dat met een verlenging nog werd gespaard. In die verlenging maakte de Eredivisionist alsnog het verschil. Waar Abass eerst nog een grote mogelijkheid onbenut liet, was het Jean-Christophe Bahebeck die wel doel troef.

Met een intikker na 112 minuten voetbal besliste hij het duel alsnog in Utrechts voordeel en mogen de Domstedelingen, nadat ze nog één keer zwijnden toen Mawouna Amevor op de paal vuurde, zich melden bij de laatste acht ploegen van het bekertoernooi. Utrecht speelt dan uit tegen Go Ahead Eagles of IJsselmeervogels.