'We hoeven er niet moeilijk over te doen: Ajax zit tegen de Europese top aan'

'We hoeven er niet moeilijk over te doen: Ajax zit tegen de Europese top aan'

23-01-2020 07:24 Laatste update: 08:35
113

Noussair Mazraoui draait er niet omheen: hij vindt dat Ajax heel dicht tegen de Europese top aanzit. De rechtsback legt de lat dan ook hoog voor de tweede seizoenshelft, waarin de ploeg van trainer Erik ten Hag onder meer de landstitel wil prolongeren.

"Ik kijk niet eens naar het verschil in budget met de andere clubs. Als ik naar ons team kijk, de kwaliteit die wij hebben, dan moeten wij kampioen worden", zegt Mazraoui tegen Voetbal International. "Ik ken de doelstelling van Ajax: structureel aanhaken bij de Europese top. Daar zijn we in mijn ogen dichtbij."

De Marokkaanse international stelt dat de recente successen in de Champions League niets met geluk te maken hebben. "We kunnen zelfs onze wil opleggen aan tegenstanders als Real Madrid, Juventus, Valencia en Chelsea. Dat is de Europese top. Eigenlijk kunnen we het gewoon zeggen, we hoeven er niet moeilijk over te doen: we zitten tegen de Europese top aan. Maar kijk je naar de Eredivisie, dat is dan weer geen topcompetitie. Als we het laatste stapje willen zetten, moeten we steeds overwinteren in de Champions League."

"Aan de andere kant: als we nu de finale van de Europa League halen, dan is dat toch ook top, of zie ik dat verkeerd?", vervolgt Mazraoui. "Die finale halen is een serieus thema in de groep. We willen opnieuw laten zien dat we tot grote dingen in staat zijn."

No Poll