Den Bosch deelt eerste stadionverboden uit: 'Het gaat niet om mega-aantallen'

Den Bosch deelt eerste stadionverboden uit: 'Het gaat niet om mega-aantallen'

Gepubliceerd: maandag 27 januari 2020 om 18:58ma 27-01-2020 om 18:58

FC Den Bosch heeft voorlopige stadionverboden uitgedeeld aan mensen die herkenbaar op beeld zijn gezien, terwijl ze Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira racistisch bejegenden. De videobeelden en geluidsopnames van de wedstrijd zijn bestudeerd om tot een oordeel te kunnen komen.

Het is niet duidelijk hoe veel mensen een stadionverbod hebben kregen van de Bosschenaren, die middels een woordvoerder aangegeven dat het 'niet om mega-aantallen gaat'. Ook moet nog blijken of deze stadionverboden alleen bij Den Bosch gelden of in het hele land. "Daar moet de KNVB over beslissen", zegt de woordvoerder tegenover het Algemeen Dagblad. "Het gaat om voorlopige stadionverboden."

Donderdag aanstaande vindt ook de behandeling van de tuchtzaak over het racisme-incident plaats bij de KNVB in Zeist. FC Den Bosch gaat dan in gesprek met de tuchtcommissie van de KNVB en de aanklager betaald voetbal om te bespreken wat er is gebeurd en hoe de club daarna gehandeld heeft. Het is niet de verwachting dat er meteen een uitspraak gedaan wordt.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws