De Boer: 'Het is het grootst denkbare compliment voor de jeugdopleiding van Ajax'

De Boer: 'Het is het grootst denkbare compliment voor de jeugdopleiding van Ajax'

Gepubliceerd: dinsdag 28 januari 2020 om 07:27di 28-01-2020 om 07:27

Ronald de Boer ziet het als een compliment dat tegenstanders tegen Ajax net een stapje harder zetten. Volgens de oud-speler van de Amsterdammers en huidig analist moet de landskampioen zich zien te wapenen tegen die bewijsdrang.

Ajax ging zondag met 2-1 onderuit bij FC Groningen, mede door toedoen van oud-spelers Deyovaisio Zeefuik, Django Warmerdam en Kaj Sierhuis. "Het zijn niet alleen de oud-Ajax-spelers die volle bak gaan. Vanaf de jongste jeugd is het duel met Ajax voor elke tegenstander de wedstrijd van het jaar", stelt De Boer in De Telegraaf. "Dat zorgt ervoor dat de jeugdspelers van Ajax altijd op hun tenen moeten lopen. Elke wedstrijd moeten zij paraat zijn en – dan praat ik uit eigen ervaring – dát maakt je een betere voetballer."

Volgens de 67-voudig international moet Ajax trots zijn op die felle tegenstand. "Het is het grootst denkbare compliment voor de jeugdopleiding dat zo veel jongens daaruit uiteindelijk hun brood kunnen verdienen in het betaalde voetbal. Het hoogst haalbare is aanvankelijk natuurlijk Ajax, maar soms gebeurt het bij een andere club", aldus De Boer. "Uit de statistieken blijkt dat tachtig procent van Onder 19 uiteindelijk profvoetballer wordt."

De Boer ziet dat de hoofdmacht voor Ajax slechts voor een kleine groep is weggelegd. "De rest van de Eredivisie is een prachtig vangnet. Het is toch mooi dat Dani de Wit het nu goed doet bij AZ?"

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws