AZ ziet Bergwijn vertrekken bij PSV: Mooie transfer voor Nederland

AZ ziet Bergwijn vertrekken bij PSV: "Mooie transfer voor Nederland"

30-01-2020 15:08 Laatste update: 15:17
50

AZ-trainer Arne Slot vindt de transfer van Steven Bergwijn van PSV naar Tottenham Hotspur een goede ontwikkeling voor het Nederlandse voetbal. De coach werd in aanloop naar het duel met RKC Waalwijk gevraagd naar de Bergwijn-deal.

"Is het belangrijk wat ik hier van vind? Ik denk dat het een mooie transfer voor het Nederlandse voetbal is", zegt hij tegen De Telegraaf. Slot wilde zich niet uitlaten over de gevolgen van het Bergwijn-vertrek voor de strijd met PSV in de top.

"Wel vind ik het goed om te zien dat een speler uit de Eredivisie die goed presteert naar zo'n grote club kan. Dat zou weer een positief effect kunnen hebben op andere Eredivisie-spelers", aldus Slot. "Het betekent dat je een heel mooie transfer kan maken als je over een langere periode goed presteert in de Eredivisie. Dat is toch wat Bergwijn heeft gedaan. En hij gaat voetballen bij een in mijn ogen geweldige club."

Bergwijn tekende woensdag een contract bij Tottenham Hotspur, dat ruim dertig miljoen euro betaalde voor de Oranje-international.