Fortuna Sittard verrast en huurt vleugelaanvaller van Juventus: Heb veel zin

Fortuna Sittard verrast en huurt vleugelaanvaller van Juventus: "Heb veel zin"

31-01-2020 19:19
8

Fortuna Sittard heeft zich op de slotdag van de transfermarkt versterkt met Nikolai Frederiksen. De Deen komt over van Juventus en wordt tot het einde van het seizoen gehuurd.

Frederiksen is een negentienjarige vleugelaanvaller die bij Juventus in het O23 speelde. Fortuna was nadrukkelijk op zoek naar een flankspeler. "Nikolai is als vleugelaanvaller een goede aanvulling op wat wij aanvallend al in huis hebben", laat technisch manager Sjoerd Ars weten op de clubsite van Fortuna.

"Het is een jongen met veel scorend vermogen en een fantastisch linkerbeen. Daarmee kan hij ook bij dode spelmomenten van waarde zijn. We zijn Juventus dankbaar voor de prettige samenwerking. Zonder hen was deze mooie deal niet mogelijk geweest."

Frederiksen is dolblij met zijn transfer naar de Eredivisie. "Ik heb veel zin om voor de eerste keer dit shirt aan te trekken voor mijn eerste wedstrijd. Ik kijk ernaar uit om de fans te ontmoeten en om mijn teamgenoten te leren kennen. Hopelijk ga ik veel goals voor dit team scoren!"