AZ wint met ruime cijfers van RKC en voert de druk op Ajax op

31-01-2020 21:50 Laatste update: 21:51
94

AZ is minstens twee dagen lang gedeeld koploper van de Eredivisie. De ploeg van Arne Slot won thuis eenvoudig met 4-0 van RKC Waalwijk, dat wel sterk aan de wedstrijd begon.

AZ - RKC was een wedstrijd tussen de nummer twee en de hekkensluiter, maar de ploeg van Fred Grim was in de openingsfase beter dan de Alkmaarders. RKC had op voorsprong moeten komen, maar Emil Hansson rondde een uitstekend uitgevoerde counter niet af. Even later liet ook Tijanni Reijnders een kans op 0-1 liggen.

Na de kansen van RKC nam AZ het initiatief voorzichtig over. Oussama Idrissi schoot zijn ploeg na een half uur spelen op 1-0. Een paar minuten later verdubbelde Myron Boadu de voorsprong van dichtbij. RKC deed nog wel mee, maar creërde nauwelijks nog grote kansen.

Idrissi tekende kort na de rust met een fantastisch doelpunt voor de 3-0, waardoor de wedstrijd definitief gespeeld was. Toen Calvin Stengs even later ook nog 4-0 maakte, twijfelde niemand daar meer aan. RKC was in de slotfase nog dicht bij een eretreffer, terwijl Fredrik Midtsjo de lat raakte.

AZ en Ajax hebben nu evenveel punten (47). De Amsterdammers moeten zondag afrekenen met PSV om weer alleen aan kop te gaan in de Eredivisie.