Özyakup schiet uit zijn slof, Feyenoord komt mindere fase te boven en wint opnieuw

01-02-2020 21:36 Laatste update: 21:53
125

Feyenoord heeft zijn opmars onder Dick Advocaat voortgezet tegen FC Emmen. De stadionclub beleefde onder impuls van Oguzhan Özyakup een bliksemstart, viel vervolgens terug, maar hield de punten 'gewoon' in De Kuip.

De woensdag gepresenteerde Özyakup mocht door een blessure van Orkun Kökçü in de basis beginnen en had niet veel tijd nodig om zijn naam te vestigen: na welgeteld anderhalve minuut nam hij een pass van Jens Toornstra in ontvangst en rondde hij af na een zelf opgezette aanval. De thuisploeg dreigde na de razendsnelle 1-0 over de tegenstander heen te walsen, maar doeman Dennis Telgenkamp maakte pogingen van Nicolai Jörgensen en Luis Sinisterra en een vrije trap van Özyakup onschadelijk Bovendien werd een doelpunt van Sinisterra afgekeurd wegens buitenspel.

Emmen slaagde er gaandeweg de eerste helft in om zich aan de druk van Feyenoord te ontworstelen en deelde in de openingsfase van de tweede helft enkele speldenprikjes uit. Debutant Kerim Frei kreeg vrije doortocht, maar stuitte op het laatste moment op Eric Botteghin en Justin Bijlow. De doelman moest direct daarna ook een vrije trap van Glenn Bijl onschadelijk maken.

Nadat Frei opnieuw gevaarlijk werd en wederom op de attente Bijlow stuitte, viel vanuit het niets de 2-0. Hoewel Tyrell Malacia zelf een overtreding leek te maken, kreeg de thuisploeg een vrije trap mee: Jörgensen liep de bal vervolgens bij de eerste paal binnen na een voorzet van Berghuis.

FC Emmen probeerde het nog wel, maar kreeg in de slotfase ook de 3-0 om de oren: Sinisterra sloeg toe in de rebound na een halve redding van Telgenkamp op een kopbal van Marcos Senesi. Meer leed bleef de gasten bespaard: Telgenkamp liet een inzet van afstand glippen, maar was nét iets eerder bij de bal dan de inglijdende Renato Tapia.

Feyenoord zal het weekend afsluiten als nummer drie van Nederland, tenzij Willem II zondag met minstens 5-0 van Heracles Almelo wint. Op zondag 9 februari staat de kraker tegen AZ op de rol. FC Emmen wacht nog steeds op zijn eerste uitoverwinning en blijft voorlopig vier punten boven de degradatiestreep staan.