Gestopte Van den Berg zegt voetbalwereld niet vaarwel: 'op proef' bij Heerenveen

Gestopte Van den Berg zegt voetbalwereld niet vaarwel: 'op proef' bij Heerenveen

03-02-2020 17:25
8

Joey van den Berg maakte maandag bekend te stoppen als voetballer, nadat er zich de laatste maanden geen nieuwe club voor hem meldde. Hij zegt de voetbalwereld echter geen vaarwel: Van den Berg loopt tot het einde van het seizoen mee op de voetbalafdeling van sc Heerenveen.

De oud-speler van de club uit Friesland hoopt er hierdoor achter te komen waar binnen de voetbalwereld zijn interesses liggen, meldt Heerenveen op de clubwebsite. Het plan is dat Van den Berg tot de zomer meeloopt bij de club.

Wedden

Meer odds

"Ik ben de club dankbaar dat mij deze kans geboden wordt. Eerst meetrainen en nu meekijken achter de schermen. Ik voel me hier thuis en hoop in deze vertrouwde omgeving veel te leren en te ontdekken wat bij mij past", laat Van den Berg weten.

Van den Berg stond in het verleden twee keer onder contract bij Heerenveen. Hij doorliep de jeugdopleiding en stond tot december 2005 onder contract bij de club. Precies zeven jaar later keerde Van den Berg weer terug bij Heerenveen. De middenvelder hield de laatste tijd zijn conditie op peil in Friesland, maar een nieuwe club kwam er niet. Vervolgens besloot de notoire kaartenpakker een punt te zetten achter zijn carière als voetballer.