'Louis van Gaal? Hij zal met goed plan te verleiden zijn door PSV, denk ik'

'Louis van Gaal? Hij zal met goed plan te verleiden zijn door PSV, denk ik'

03-02-2020 19:29
108

Theo Janssen was teleurgesteld over het niveau tijdens de Eredivisie-topper tussen Ajax en PSV, maar ook Mohamed Ihattaren viel hem in negatieve zin op. De voormalig middenvelder denkt dat de jonge spelmaker een trainer als Dick Advocaat nodig heeft.

"De beste speler bij PSV op dit moment. Maar tegen Ajax zag ik trekjes, die van mij niet hoeven", zegt Janssen tegen VTBL over Ihattaren. "Inderdaad, toen hij zo fel op Bruma reageerde. Ja, die jongen maakte een fout, maar Ihattaren maakte er vervolgens ook zes. Hij is 17 jaar, een fantastische speler, die alleen maar beter wordt als dat soort dingen eruit gaan."

"Je hebt er namelijk niets aan als je je irriteert. Je haalt daardoor alleen maar jezelf uit je focus", vervolgt de oud-speler van Vitesse, FC Twente en Ajax. "Normaal gesproken heb je in een team ervaren spelers, leiders, die je daar op wijzen. Die heeft PSV echter niet." Mogelijk kan een nieuwe trainer uitkomst bieden. "Dick Advocaat zou Ihattaren meteen aanpakken."

De Kleine Generaal zou volgens Janssen een goede trainer zijn voor de Eindhovenaren, net als Louis van Gaal. "Louis van Gaal? Hij zal met een goed plan wel te verleiden zijn, denk ik. Maar dan moet er wel een PSV staan dat om de titel mee gaat doen. Trainers als Advocaat en Van Gaal nemen geen genoegen met een tussenjaar. Daar zit PSV nu al in. Een verloren jaar, eigenlijk."