Ten Hag schuift verdediger mogelijk naar Ajax-aanval: Speel ik daar gewoon

Ten Hag schuift verdediger mogelijk naar Ajax-aanval: "Speel ik daar gewoon"

04-02-2020 16:12 Laatste update: 16:13
96

Door de vele blessuregevallen in de aanval van Ajax kan Sergiño Dest weer in aanmerking komen voor een plek in de voorste linie. Ajax-trainer Erik ten Hag opperde dit twee maanden geleden al, en nu Ryan Babel en ook Quincy Promes zich hebben gemeld in de overvolle ziekenboeg kan het scenario weer van stal worden gehaald.

Dest zelf staat wel open voor een offensieve rol, zo zegt hij tegen Ajax Life. "Als de trainer mij voorin nodig heeft, vind ik het geen probleem. Dan komt het goed, speel ik daar gewoon en doe ik mijn best", aldus de rechtsback, die zelf na de wedstrijd tegen PSV ook niet fris het veld verliet. "Ik zat bijna tegen kramp aan. Het was zwaar, want ik ging de hele tijd op en neer. Tijdens intense wedstrijden heb je sneller kramp, alles is een tikkeltje zwaarder in wedstrijden tegen Feyenoord of PSV."

Dest stapte wel de Arena uit als Man van de Wedstrijd. "Als ik goed gefocust ben en rust heb in mijn hoofd, speel ik op mijn best. Met volle focus op Ajax kan ik mezelf het beste ontwikkelen. Wat ik wil verbeteren? Ik wil beslissender zijn, ik moet aan mijn statistieken werken. Scoren en assists geven, dat staat voorop. En ondertussen mijn mannetje uitschakelen", aldus Dest.