Irritatie loopt hoog op bij Fortuna Sittard: 'Ik schaam me om hierop te spelen'

Irritatie loopt hoog op bij Fortuna Sittard: 'Ik schaam me om hierop te spelen'

05-02-2020 17:48 Laatste update: 17:52
50

De frustratie bij Fortuna Sittard neemt steeds meer toe. Mark Diemers begrijpt er niets van dat het veld in Sittard er zo dramatisch bij kan liggen en steekt zijn irritatie niet onder stoelen of banken.

Diemers, de smaakmaker bij Fortuna, speelt nu anderhalf jaar in Sittard en is niet blij met de weg die de club is ingeslagen. "Ik zal niet overdrijven. Maar sinds ik bij Fortuna zit, denk ik dat ik op vijftien verschillende locaties heb getraind", vertelt Diemers in een uitgebreid interview met Voetbal International.

In Sittard dachten ze een paar maanden geleden eindelijk een oplossing te hebben gevonden op het probleem, toen de club ging trainen op het complex van de opgeheven club RKVV Doenrade op zeven kilometer afstand van het stadion. Dat bleek al snel niet het geval. "De velden waren nog slechter dan wat we gewend waren", vervolgt Diemers. De club heeft de accommodatie inmiddels alweer verlaten.

Frustratie
Trainen in het eigen stadion is ook geen optie, aangezien dat veld er op het moment ook bedroevend bijligt. Ongeveer twee weken terug verloor Fortuna met 1-3 van Vitesse, mede door een blunder van keeper Alexei Koselev die een vrije trap van Oussama Tannane volledig verkeerd inschatte. Volgens Diemers lag dat niet aan de doelman. "Dat neem ik hem absoluut niet kwalijk, maar ik neem het andere mensen wél kwalijk. Als je de kwaliteit van het veld ziet... Dan schaam ik me om hierop te spelen. Dit is een aanslag op je spieren en gewrichten. Mijn frustratie zit daar redelijk hoog in. Dat moeten we als club beter voor elkaar hebben."