Mourinho vervangt geëmotioneerde Vertonghen: 'Geen blessure, ik moest wisselen'

Mourinho vervangt geëmotioneerde Vertonghen: 'Geen blessure, ik moest wisselen'

06-02-2020 08:52 Laatste update: 11:20
32

Jan Vertonghen werd woensdagavond kort na rust gewisseld door Tottenham Hotspur-manager José Mourinho en was daar zichtbaar teleurgesteld over. Na afloop van FA Cup replay tegen Southampton (3-2 winst) reageerde Mourinho op de wissel.

Vroeg in de tweede helft werd Vertonghen naar de kant gehaald en vervangen door Gedson Fernandes. Die wissel had niets te maken met de fitheid van de Belg, zo verzekert Mourinho na afloop. "Geen blessure, het was mijn beslissing."

Vertonghen nam vervolgens zichtbaar geëmotioneerd op de bank plaats, al is dat volgens Mourinho niets geks. "Het is normaal dat hij verdrietig is, geen enkele speler wil gewisseld worden. Ik moest wisselen en koos ervoor om Tanganga en Toby te laten staan, zij zijn iets sneller en kunnen beter met de ruimte omgaan", doelde Mourinho op het laten staan van Japhet en Alderweireld.

De wissel van Vertonghen ontstond doordat de oefenmeester met vier verdedigers wilde gaan spelen in plaats van vijf. "We hadden geen controle met vijf man in de verdediging, ik moest iets veranderen. Hij was degene die er deze keer uit moest, zo gaat dat in het voetbal. Sommige spelers reageren daar negatief op, maar Jan gedroeg zich als de professional die hij is."