'Sepp Arrives' op magisch Anfield: 'Ik zal Virgil ongetwijfeld nog spreken'

'Sepp Arrives' op magisch Anfield: 'Ik zal Virgil ongetwijfeld nog spreken'

Gepubliceerd: donderdag 6 februari 2020 om 10:20do 06-02-2020 om 10:20

Laatste update: donderdag 6 februari 2020 om 12:39do 06-02-2020 om 12:39

Sepp van den Berg geniet met volle teugen bij Liverpool. De oud-speler van PEC Zwolle staat na zijn FA Cup-optreden tegen Shrewsbury Town (1-0 winst)weer even volop in de schijnwerpers.

Tijdens de replay werd er een elftal vol met jonkies naar buiten gestuurd op Anfield. "Echt fantastisch. Anfield was helemaal vol, terwijl de fans wisten dat we met een heel jong team zouden spelen. Dat zegt meer dan genoeg over Liverpool en de fans. Zo’n vol stadion, de sfeer op Anfield. Dat is iets wat voor mij nog niet went na een paar wedstrijden. Ik kreeg opnieuw kippenvel, heb net zo genoten als tijdens mijn debuut", vertelt Van den Berg tegen De Telegraaf.

De media in Engeland waren positief over de nieuwe generatie Liverpool-talenten, en zagen Van den Berg als uitblinker in het centrum, samen met landgenoot Ki-Jana Hoever. "Ik merk dat iedereen binnen de club trots is hoe wij dit als jonge jongens hebben gedaan. Ik zal Virgil van Dijk ongetwijfeld nog spreken. De klik onderling met de Nederlandse jongens is sowieso mooi. Met Ki-Jana Hoever uiteraard, maar ook met Georginio Wijnaldum. Ik kan altijd bij hun terecht. Met Van Dijk leer ik hier van de beste verdediger ter wereld."

In Engeland kopte men onder anderen 'Sepp Arrives' en de Engelse tabloids waren het erover eens: Van den Berg en Hoever deden het beter dan Joël Matip en Dejan Lovren. "Wij houden nu de nul, maar speelden op het perfecte gras van Anfield. Zij op een baggerveldje in Shrewsbury. We werken er hard aan om het niveau van die twee te bereiken, maar we zijn er nog lang niet", blijft de Nederlander nuchter.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws