Koopmeiners eist Alkmaarse zege: 'Dan denk ik: shit, Ajax loopt uit van ons'

Koopmeiners eist Alkmaarse zege: 'Dan denk ik: shit, Ajax loopt uit van ons'

06-02-2020 20:39
83

AZ speelt komend weekend de belangrijke wedstrijd tegen Feyenoord. De Alkmaarder zullen moeten winnen om Ajax mogelijk niet uit het vizier te verliezen.

Teun Koopmeiners is duidelijk, en eist voor de camera van NOS niks anders dan een overwinning. "Bij een gelijkspel zou ik denken: shit, Ajax loopt iets uit. Je bent topsporter, dus je kijkt alleen naar boven. Ik denk ook dat we dat al team moeten blijven doen. Je kan wel bezig blijven met het team onder je, maar dat heeft geen zin om ons in een stijgende lijn te houden."

Trainer Arne Slot heeft de Rotterdammers geanalyseerd en ziet een kentering onder Dick Advocaat, erkent hij tegenover NH Sport. "Ze spelen iets meer teruggetrokken en compacter bij elkaar. Heel vaak komen ze er dreigend met de counter uit. Ik vind ook dat ze regelmatig uit standaardsituaties hun doelpunten maken, al krijgen ze die nu ook wat vaker tegen. Ze spelen wat dichter bij elkaar en zoeken beter hun moment om druk te zetten, onder Stam zetten ze veel hoger druk dan nu", concludeert hij.