'Vitesse-aanwinst voor de leeuwen gegooid door vertrek Foor, Matavz is hersteld'

'Vitesse-aanwinst voor de leeuwen gegooid door vertrek Foor, Matavz is hersteld'

07-02-2020 13:29
4

Vitesse-trainer Edward Sturing geeft Sondre Tronstad de kans om Navarone Foor te doen vergeten bij de Arnhemmers. Foor vertrok deze week naar de Verenigde Arabische Emiraten en de Noor Tronstad wordt zijn vervanger.

Tronstad speelde vorige week tegen ADO Den Haag (0-0) al een kwartier mee en mag zaterdagavond in de Arnhemse basis beginnen, weet Omroep Gelderland. Hij zal de plek innemen van Navarone Foor, die afgelopen week naar de Emiraten vertrok. Tronstad, ook een middenvelder, kwam tijdens de afgelopen transferperiode over van FK Haugesund.

Sturing moet ook puzzelen door de schorsing van aanvoerder Bryan Linssen, die vorige week zijn vijfde gele kaart ontving en daardoor niet meereist naar het hoge noorden. Dat betekent dat Nouha Dicko weer een kans krijgt bij de eerste elf. De Malinees zat door de terugkeer van Oussama Tannane veelvuldig op de reservebank.

Thomas Buitink, vorig weekend nog basisspeler in Den Haag, zit waarschijnlijk weer op de bank. Tim Matavz was vorige week ziek, maar lijkt nu weer mee te kunnen doen.