Feyenoord-aanwinst Bozeník geanalyseerd: 'Je moet hem drie jaar de tijd geven'

Feyenoord-aanwinst Bozeník geanalyseerd: 'Je moet hem drie jaar de tijd geven'

07-02-2020 17:04 Laatste update: 23:31
66

Róbert Bozeník moet de tijd krijgen om zich aan te passen bij Feyenoord. Dat stellen Hary van der Laan en Peter Houtman, die het spel van de Slowaakse spits analyseerden tijdens het duel van de Rotterdamse beloften tegen de leeftijdsgenoten van sc Heerenveen.

"Het is een jongen die arbeid levert," zegt Van der Laan tegen RTV Rijnmond. "Dat is altijd fijn voor een trainer. Ik heb nog niet gezien hoe hij in de lucht is, terwijl hij bijna 1.90 meter lang is. Hij heeft een goed atletisch vermogen. Ik denk dat het een jongen is die je drie jaar de tijd moet geven. Niet gelijk afserveren als het eerste seizoen niet loopt. De potentie is aanwezig, met goede training en begeleiding is er wat van te maken."

Houtman beseft dat spelers die tijd niet altijd krijgen. "Het is niet makkelijk. Je staat onder enorme druk en dat merk je ook als je in het veld loopt. Daar moet je tegen bestand zijn, dat is een mentale kwaliteit. Als er kritiek is of mensen schelden op je, dan moet je daar op z'n Rotterdams gezegd, schijt aan hebben." De oud-spits ziet dat Bozeník in ieder geval oog heeft voor zijn medespelers. "Het is geen super egoïstische speler, heb ik al gezien."