RKC laat grote kans onbenut en speelt thuis gelijk tegen PEC Zwolle

RKC laat grote kans onbenut en speelt thuis gelijk tegen PEC Zwolle

08-02-2020 22:38
7

RKC Waalwijk en PEC Zwolle hebben in een evenwichtig, maar weinig hoogstaand duel de punten gedeeld. In het Mandemakers Stadion werd zaterdag niet gescoord: 0-0. Daar schieten beide ploegen weinig mee op in de Eredivisie.

RKC kreeg al snel een grote kans op de openingstreffer. Darren Maatsen kwam op via de rechterflank en uit diens lage voorzet schoot Emil Hansson op de paal. Diezelfde Maatsen bediende na dertien minuten ook Richard van der Venne op maat, maar die schoot in zeer kansrijke positie naast. De Waalwijkers kregen daarmee de beste kansen, hoewel het meeste balbezit voor PEC was.

Wedden

Meer odds

De Zwollenaren werden echter niet gevaarlijk en ook de pogingen van RKC werden schaarser. Het duurde tot minuut 57 voordat de bezoekers de eerste grote kans lieten noteren. Mike van Duinen, die drie minuten eerder al voor het eerste schot op doel namens Zwolle had gezorgd, brak razendsnel uit en behield het overzicht. Hij gaf af op de vrijstaande Lennart Thy, die de bal echter net voor het doel langs schoof.

Het duel was in het vervolg redelijk in evenwicht. Beide teams kregen nog wat kansjes, maar wisten de brilstand niet van het scorebord te krijgen. Daardoor blijft RKC de eenzame hekkensluiter, terwijl PEC nu één punt meer heeft dan nummer zestien VVV-Venlo. De ploeg van coach John Stegeman is nog ongeslagen in 2020.