'Het kan dat Vitesse me wil verkopen, al zou ik graag een herkansing krijgen'

'Het kan dat Vitesse me wil verkopen, al zou ik graag een herkansing krijgen'

12-02-2020 08:45
18

Thomas Bruns kon het bij Vitesse niet goed vinden met Leonid Slutsky. De Russische trainer zette de middenvelder zonder pardon op de bank. Uitleg kreeg Bruns niet. 

Bruns verdiende bij Heracles Almelo een transfer naar Vitesse. In zijn eerste seizoen stond hij in de basis, maar daarna niet meer. "Tegen het einde van dat seizoen werd trainer Henk Fraser ontslagen en wonnen we met Edward Sturing als interim-coach de play-offs", vertelt hij in een groot interview met de Volkskrant.

Slutsky werd in de zomer van 2018 aangesteld door Vitesse. De Rus hekelde de 'ja-maar'-cultuur die in Nederland heerst en vindt dat spelers te snel klagen als ze ernaast staan. "Ik was een van de eerste spelers die zijn kantoor binnenstapte en om uitleg vroeg. Ik begon in de basis, maar bij de eerste competitiewedstrijd tegen FC Groningen stond ik er zonder uitleg naast", zegt Bruns. "Ik wilde graag weten wat ik moest doen om mijn basisplaats te heroveren, maar Slutsky was er niet van gediend. Sindsdien is onze relatie vertroebeld. Nederlandse prof zijn nu eenmaal mondig. Ik kwam niet meer aan spelen toe."

Bruns liet zich verhuren aan FC Groningen, waar hij alles speelde. Vervolgens keerde hij weer terug in Arnhem. "Ik deed ook weer mee tijdens de play-offs voor Europees voetbal en meldde me vervolgens weer bij Vitesse. Een gesprek met Slutsky haalde weinig uit, opnieuw raakte ik op een zijspoor. Ik vind Slutsky een geweldige persoonlijkheid, maar als trainer ben ik niet zo'n fan van hem."

Inmiddels speelt Bruns op huurbasis bij VVV-Venlo. Zijn contract bij Vitesse loopt volgend jaar zomer af. "Het kan zijn dat de club me wil verkopen, al zou ik graag een herkansing krijgen. Misschien wil VVV me toch langer houden? In Twente zeggen we : kww, kieken wat wut, kijken wat het wordt."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie